TV SKY ITALIA: Християнски Карабах продължава своята борба …

Spread the love

PECHAT

sab_logo

17.04.2016, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Християнски Планински Карабах продължава борбата си срещу Баку за независимост, се казва в репортажа на италианската adтелевизия TV Sky Italia.

„В началото удари тежката артилерия, после танковете и войниците тръгнаха напред. Докато зареждах картечницата, гледах около мен и виждах, че всички са в кръв.”, разказва един от войниците, който се лекува в болницата от раните си.

реклама Ботаника1Конфликтът е започнал тук, в арменски и християнски Планински Карабах, който вече 25 години се бори срещу Баку за независимостта си.

„Те започнаха да обстрелват, докато спяхме. Ние, разбира се, първо изведохме от домовете си децата и жените. След това започнахме да изкарваме всичко ценно, което бе възможно да се вземе с нас.”, разказва един от жителите на арменското село.

„Първо един снаряд удари покрива, а след това още два, и всичко бе разрушено. После някак успяхме да изкараме децата от мазето, където те изцяло бяха в прах.”, разказва друг очевидец.

„Азербайджанците влязоха в нашия дом и взеха всичко, а другото опожариха.”, разказва жител на селото.

Истинска трагедия се случи в дома на семейство Халапян. „Червеният Кръст” подробно изучава това, което се е случило в този дом.

„Ние имаме доказателства за жестокостите на азербайджанците. Ще използваме тези снимки, за да обвиним азербайджанците във военно престъпление срещу човечеството.”, разказва арменският фотограф Акоб Похосян.

Доброволците са готови да вземат оръжия, за да защитават независимостта на арменския и християнски Планински Карабах.

„Турците и азербайджанците си приличат по това как се отнасят с хората. Но ние сме дошли тук, за да им покажем, че  ще защитаваме себе си.”, казва един от арменските доброволци, който се е присъединил към арменските войници на Отбранителната армия на Планински Карабах.

Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

12804811_1751914975030778_4117533550872380528_n

 

 

One thought on “TV SKY ITALIA: Християнски Карабах продължава своята борба …

  1. Много малко знаем за тези хора и тяхната трагедия!Едва сега ръзбирам,че са християни!Бог да им помага!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *