The Wall Street Journal: БАРАК ОБАМА отказал лична среща с РЕДЖЕП ЕРДОГАН

Spread the love

PECHAT

sab_logo

28.03.2016, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Президентът на САЩ е отказал лична среща с реклама Ботаника1турския си колега Реджеп Ердоган, който в близките дни пристига в САЩ за участие във форум по ядрената безопасност, пише The Wall Street Journal, цитиран от ТАСС.

При това, засега от администрацията на Ердоган не коментират тази информация. В пресслужбата на турския президент не са постъпвали сведения за отмяна на срещата, съобщил източник logo_sevan_lila_03на ТАСС в Анкара.

Според него Обама е отклонил запитване от страна на Ердоган “да участват заедно в откриване на джамия, чийто строеж е бил 1385225_10202623480534674_322521158_nфинансиран от Турция”. Освен това американският президент  “нямал планове за формална среща на четири очи с турския партньор, който се явява един от жизненоважните съюзници в борбата с “Ислямска държава“, съобщава изданието.

The Wall Street Journal отбелязва, че решението на Обама „отразява загрижеността по повод потискането на инакомислието и позицията на ключов съюзник по отношение на кюрдските бунтовници“.

Срещата на върха по ядрената безопасност ще се състои на 31 март – 1 април във Вашингтон и ще се превърне в четвъртото подобно мероприятие, което се провежда по инициатива на Обама.

Прочети цялата статия тук: www.cross.bg

______________________________________________

Всеки от Вас, който има желание да подкрепи финансово Арменския информационен сайт „ГАНТЕХ АРАРАТЯН”, може да насочи своите дарения към нашата банкова сметка:

„Алианц Банк България” АД,  

IBAN: BG22BUIN95611000123075 SWIFT: BUINBGSF

Титуляр: Нерсес Кетикян Цел: Дарение

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *