BBC: Шест фактa за Армения, вече известна и с протестите си

Spread the love

04.05.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Британската BBC публикува шест интересни факта за Армения, произхождайки от събитията, които през последните две седмици са се превърнали в основна новина за световните медии.
Според британската корпорация, един от най-интересните факти е, че въпреки малките си размери, милиони арменци в Армения говорят различни езици, а почти всеки говори на руски.

“В САЩ, Русия и Франция са най-големите Арменски диаспори. Арменските мигранти през последните години отиват главно в Русия, поради близостта ѝ и поради познаването на руския език”, отбелязва BBC.
Интересен факт е също, че в света има много известни арменци, включително легендарният френски певец Шарл Азнавур и американската риалити звезда Ким Кардашиян.

Британската корпорация наред с други интересни факти за Армения отбелязва, че планината Арарат е национален символ на арменците, че страната е първата цивилизация в света приела християнството за официална религия, че шахът е част от общообразователната учебна програма, както и факта, че страната произвежда един от най-добрите коняци в света.
Припомняме, че BBC подготви материали за Армения, в които се отбелязва, че е една от най-малките държави, но е с една от най-древните истории в света.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *