AGBU – АРМЕНИЯ СТАРТИРА НОВ ПРОЕКТ В АРЦАХ – „ЖЕНИ ПРЕДПРИЕМАЧИ”

Spread the love

10.04.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – С подкрепата на благотворителната фондация12804811_1751914975030778_4117533550872380528_nСнимка на Nerses Ketikian. „Фрутфул Армения”, Арменски Всеобщ Благотворителен Съюз (AGBU) – Армения ще разшири своята програма „Жени предприемачи” и тя ще бъде достъпна за жените в Арцах (Карабах), пише в сайта на AGBU – Армения.

Реализацията на програмата е стартирана през 2017 година в рамките на проекта на AGBU – Армения „Разширяване на правата и възможностите на жените”, целта на който е да се насърчават жените в Армения да реализират своите идеи и възможности в благото на арменския народ.

„Развитието на всяка страна в значителна степен зависи от инвестициите в различни икономически сектори и икономическата ѝ дейност. Основаването на предприятия, създаването на нови работи места и насърчаването на износа са основните инструменти, които подпомагат за създаването на стойности и развитието на икономиката. Поради тази причина ние сме щастливи да се присъединим към инициативата на AGBU – Армения и да допринесем за развитието на знанията и уменията на жените предприемачи в Арцах в областта на финансите и бизнеса.”, отбеляза Хорхе Дел Агила Ернекян, член на УС на „Фрутфул Армения” и на Борда на „Конверс Банк” в Армения и добави, че участието им в инициативата е още една възможност за арменските жени да вземат участие в развитието на икономиката на страната.

Програмата „Жени предприемачи” на AGBU – Армения, която включва три етапа – обучаване, предоставяне на безвъзмездна помощ и професионална насоченост, с подкрепата на „Фрутфул Армения” ще стартира през м. юни т.г.

По убеждение на председателя на AGBU – Армения Вазкен Якубян, арменското общество ще може да се движи напред и да процъфти само в случай, че бъде подкрепен потенциала на жените и да бъде оценена тяхната роля в живота. „Икономическата независимост ще помага на жените да подобряват своите способности и уменията си да приемат грамотни решения.”, отбеляза той.

Всички участници в програмата ще имат възможност да кандидатстват за малка субсидия и една година ще се възползват от безплатните професионални консултации за развитието на своя бизнес, както и за създаване на бизнес връзки.

 

Нерсес Кетикян, Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *