37 членове на Конгреса се присъединиха към поканата за набиране на $ 70 млн. в помощ за Арцах и Армения

Spread the love

19.03.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Тридесет и шест от членовете на Конгреса се присъединиха в четвъртък към съпредседателя на Арменския конгрес Франк Палоун (D-NJ), като се обърнаха към председателя за държавните операции в чужбина Хал Роджърс (R-KY) и Нита Лоуи (D-NY), за да подкрепят пакета от помощи в размер на 70 млн. долара за Арцах и Армения, съобщи Арменският национален комитет за Америка.
“Искаме още веднъж да благодарим на конгресмена Палоун, колегите му в ръководството на Арменския конгрес и на всички, които се присъединиха към тях, за да подкрепят този пакет от помощи за Арцах и Армения” – каза изпълнителният директор на Арменския национален комитет за Америка – Арам Хампарян. “Приоритетите, описани в това писмо, представляват инвестиции за мир, просперитет и дългосрочна стабилност, които ще връщат дивиденти в следващите десетилетия”.
Сумата и политическите приоритети, поискани от Арменския конгрес, които ежегодно оглавяват двустранните усилия за осигуряване на подкрепа в помощ на арменците, се привеждат в съответствие с показанията на Арменския национален комитет за Америка, подадени миналия месец:
Арцах: $ 6 милиона, за да се довърши разминирането и да рехабилитират хората с увреждания, $4 милиона за насърчаване на мира чрез предложенията на Ройс-Енгел.
Армения: $ 30 млн. икономическа помощ, $ 10 млн. военна помощ и $ 20 млн. за подпомагане на Армения като сигурно убежище за бежанците в Близкия изток
Азербайджан: Спиране на цялата военна помощ от САЩ и укрепване на раздел 907 от Закона за подкрепа на свободата
Арменският национален комитет за Америка също така призова приближените на Конгреса да насърчат правителството на Тръмп да използва пълноценно Споразумението за търговия и инвестиции между САЩ и Армения (TIFA) и Икономическата оперативна група и най-спешно, да продължи напред с дългите преговори за съвременен договор за избягване на двойното данъчно облагане между Армения и САЩ.
Редактирано от редакцията на вестник “Парекордзагани Цайн”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *