Арменските военни предотвратиха укрепването на азербайджанските постове в Нахичеван

Spread the love

02.07.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Азербайджански въоръжени сили снощи и тази сутрин се опитаха да проведат изграждане и укрепване на поста си по армено-азербайджанската граница в посока Нахичеван.
В отговор на действията на Азербайджан арменските въоръжени сили откриха огън, предотвратявайки изпълнението на тези операции.
“В резултат на пожар, един от вражеските постове бе разрушен и изгорен от арменската страна. В резултат на стрелбата, е ранен военнослужещият от арменските сили Вахагн Самвелович Багдасарян (роден 1974)”, пише на страницата си във Фейсбук Арцрун Хованисян от Министерството на отбраната на Армения.
Също така стана ясно, че в региона на Вайоц Дзор, в близост до село Зангакадун азербайджански въоръжени сили са открили огън по посока на пожарникарите, които гасели в същото време пожар заедно с арменски войници и местни жители.
Информацията за инцидента потвърди в интервю за арменските медии секретарят на арменското министерство на отбраната Арцрун Хованисян.
Припомняме, че в неделя, министър-председателят на Армения – Никол Пашинян, в отговор на въпрос на журналисти за ситуацията на границата на Армения, заяви, че арменските въоръжени сили трябва да бъдат готови за всякакъв сценарий.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *