Арменски астроном получи най-високата награда на НАСА

Spread the love

02.07.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Почетният професор на Нюйоркското училище „Тиш“, астрономът Ервант Терзиян ще бъде удостоен с най-високото отличие на НАСА (NASA) – САЩ. Медалът “За значителни обществени дейности” ще бъде връчен на Терзиян от ръководителя на организацията Джим Бриденщейн.
“Д-р Терзиян посвети живота си на образованието, социалните дейности и научни изследвания. Той използва ентусиазма си в космическите изследвания, за да го предаде на учениците и на обществеността”, цитира НАСА Carlsaganinstitute.org.
Астрономът Ервант Терзиян е работил в осем комитета на НАСА, преподавал е астрономия в американски колежи. Терзиян е известен със своите изследвания на междугалактическите пространства и откриването на невидимо вещество в тях. В миналото Ервант Терзиян получава медал на НАСА “За постижения” и най-високия златен медал на Армения за научни постижения.
Припомняме, че американският инженер от арменски произход Анн Киремиджян бе наградена с медал на Американската асоциация на инженерните общности

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *