НОВОГОДИШНОТО ОБРЪЩЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА НА АРМЕНИЯ – СЕРЖ САРКИСЯН

Spread the love

PECHAT

Резултат с изображение за սերժ սարգսյան ամանոր

01.01.2017, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Както съобщават от пресцентъра на Президента на Република Армения, по повод Нова Година и Рождество Христово, президентът
Серж Саркисян е направил обръщение към нацията, в което се казва следното:

„Скъпи сънародници,

2016 година преминава в обятията на историята. Тя бе годината на 25-годишнината от възстановяването на нашата независимост. Тя бе период наистина пълен със събития и изпитания.

12804811_1751914975030778_4117533550872380528_nПрез м. април се случи четиридневната война. На бойното поле нашия народ отново доказа, че обединената сила е непробиваема, а волята да защитава Отечеството – непоклатима. Единството между Армения, Арцах и Диаспора няма да се подаде на коварните нападения. От всички изпитания ние ще излезем още по-силни.

Нека в нашите спомени 2016 да остане като година на националното единство. През изминалата година ние още веднъж доказахме на нас самите и на света, какво означава национален дух, воля за борба за свободата и за отечеството.

С такова национално съгласие навлизаме във втората 25-годишнина на нашата независима държава. Първият период на нашата независимост бе етап на преодоляване на война и трудности. Тогава ние изградихме победа в освободителната война на Арцах, поставихме основите за вечността на независимата арменска държавност.

Ето в това е моят оптимизъм. И тук е изворът за успехите на нашия утрешен ден. Вярата за изграждане на по-добра страна и възможността да я защитим са ни направили по-силни. Всяка седмица, всеки месец ние ще правим може би малки, но сигурни стъпки към по-добро, по-достойно и по-благополучно бъдеще.

Ние навлизаме в Новата Година уверени в нашите сили. Следващите 25 години ще бъдат период на възход, за изграждане на по-силна и по-благоденствена Армения. Тъкмо с този дух ние ще вървим всеки ден по пътя към осъществяване на видими промени.

Навлизаме в Новата Година със сериозни и реални програми. Всички ние, в близкото бъдеще, ще усетим положителните резултати от последователните и широкомащабни промени и в сферата на икономиката, и в други сфери. Вярвам, че новото правителство ще успее да направи това и то ще бъде успех за всички нас.

Следващата година е решителна в няколко посоки. През пролетта на 2017 година ще се състоят изборите за Народно събрание. Нашето общество единно може да организира такъв политически процес, към който всеки негов представител ще има доверие. Необходими са ни такива избори, чрез които корабът на нашата държава да избегне сблъсъка на известни от миналото подводни рифове.

Скъпи сънародници,

Около новогодишните празнични трапези всички ние вдигаме чаши за арменската армия, за онези хора, които в този момент осигуряват нашия мир. Също така възпоменаваме паметта на онези войници и офицери, които станаха безсмъртни през 2016 година, както и преди, и след нея. Пожелаваме на техните семейства и близки сили.

Също така предлагам да вдигнем чаши за новото поколение, за нашите деца. Те са поколение на независимостта, които пазят непробиваеми нашите граници. Благодарение на тях арменският трибагреник се вее на олимпийските игри. Представителите на това поколение се връщат от световни ученически олимпиади с десетки медали. Техният творчески ум отваря вратите на най-известните световни културни и научни институции.

Ние няма да пестим никакви средства за израстването им в тяхното образование. Аз съм сигурен, че точно по този начин ние ще изградим многократно по-добра Армения, отколкото сега имаме.

Скъпи приятели,

През новата 2017 година пожелавам на вас и вашите семейства щастие, мир и любов.

Честита Нова Година и Рождество Христово!”

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: в-к “ПАРЕКОРДЗАГАНИ ЦАЙН”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *