ШВЕЙЦАРСКИ БИЗНЕСМЕН НЯМА АРМЕНСКИ КОРЕНИ, НО В АРМЕНИЯ СЕ ЧУВСТВА КАТО У ДОМА

Spread the love

PECHAT

02.01.2017, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Швейцарският бизнесмен Алфред Маст всяка година идва в Армения, за да празнува рождения си ден. В разговора си с арменската информационна агенция News.am, бизнесменът отбелязва, че когато влиза в Армения, веднага чувства свободата.

12804811_1751914975030778_4117533550872380528_n„От 2010 година всяка година лятото идвам в Армения, а през месец август е моя рожден ден и аз го празнувам тук. В Армения се чувствам като у дома, въпреки че нямам арменски корени. За първи път дойдох в Армения заедно с приятеля ми и оттогава се влюбих в тази страна. Топлото гостоприемство на хората, природата, планините, много, много обичам арменската кухня. Честно казвано никъде по света не съм опитвал толкова вкусни плодове и зеленчуци”, казва той.

Алфред Маст дори е успял „да се наслади” на ереванско обикновено жилище, в което нямало вода и електричество. Предполага се, че след това 56-годишният бизнесмен никога повече няма да дойде на почивка в Армения, но се случва обратното. „Един от моите приятели бе наел за мен апартамент в покрайнините на Ереван, понеже аз пожелах да живея като обикновен арменец. Тези дни за мен бяха наистина изпитание. Въпреки че нямах ток и вода за мен бе интересно. В Армения се научих истински да си почивам. Между другото, тогава живях 10 дена съвсем сам. Това бе истинска авантюра за мен”.

След това Алфред довежда в Армения и големия си син, а през пролетта ще доведе и съпругата си. Той все още иска да разбере, защо в Армения се чувства толкова удобно, дори в Карабах се чувства като в рая. „Успял съм да посетя почти всички градове на Армения и Арцах – Горис, Ванадзор, Шуши, Степанакерт, бил съм в най-различни манастири и в църкви”.

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: в-к “ПАРЕКОРДЗАГАНИ ЦАЙН”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *