ФРЕНСКИ ПОЛИТОЛОГ не изключва ВОЕННОТО РЕШЕНИЕ на Арцахския въпрос

Spread the love

15.12.2017, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Френският политолог Александър Дел Вал (на снимката), в интервю пред азербайджански журналист, посочи войната за единствения възможен сценарий за разрешаването на конфликта в Арцах.

“Страхувам се, че единственият възможен начин за разрешаване на конфликта е война. Който победи във войната, той ще завземе териториите. Това е реалността, пред която сме изправени днес, тъй като никой не иска да положи усилия за изкореняване на проявите на национализъм заложени в този въпрос. В момента няма разумно решение и това е ужасно трудно положение”- каза Александър Дел Вал в интервю за Vzglyad.az

Политологът също така отбеляза, че проблемът с конфликта в Арцах е обезпокоил турското и протурско лоби на НАТО, както и арменското лоби във Франция. И едните и другите са в тесен контакт с френския президент Емануел Макрон и имат голямо влияние върху французите, добави Александър Дел Вал.

Според изявленията на Аурелия Буш, френски посланик в Азербайджан, Емануел Макрон няма да спести усилия за уреждане на конфликта в Арцах.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *