Филм на Саркисов младши получи признания на най-добрия филмов фестивал в Копенхаген

Spread the love

07.03.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – В Копенхаген завърши годишният международен филмов фестивал, на който филмът на руския режисьор от арменски произход Николай Саркисов бе отличен с награда в номинацията “Най-добър екшън филм.”
“За нас е чест да получим награда на този фестивал. Това е първият ми пълнометражен проект и ще остане винаги много важен за мен. Символично, тази награда за нашият филм получаваме за 2018 г. – в годината, когато ще се отбележи 100-годишнината от Гражданската война, сред чийто събития се случва нашия филм”- каза Николай Саркисов.
“Красный” е ироничен уестърн, чието действие се развива в средата на 20-те години на юг в постреволюционна Русия. Филмът разказва за бивша благородничка, за червен комисар и за казака, чиито съдби се преплитат.
Режисьор, основател и ръководител на американското звено на “Близ Филм” е Николай Саркисов, роден на 25 юли 1986 г. Баща му, Сергей Саркисов, е милионер, акционер и съсобственик на РЕСО „Гарантия“.
Припомняме, че филмът на арменския режисьор Живан Аветисян “Последният жител” получи наградата за най-добър филм на фестивала “Pomegranate Film Festival 2017” в Торонто.

Редактирано от редакцията на вестник “Парекордзагани Цайн”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *