ТЕРИ ДЖОРДЖ обясни защо ФИЛМЪТ ЗА АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД носи името ОБЕЩАНИЕ

Spread the love

1.12.2017 ГАНТЕХ АРАРАДЯН – Носителят на Оскар и режисьор на филма “Обещанието” – Тери Джордж разказа в интервю за френското издание на Nouvelles d’Arménie как са започнали снимките на филма за Арменския геноцид и защо е избрано това име – Обещанието.

“Първото обещание, най-очевидно, е даденото от Микаел Марал- главен герой във филма. На второ място, обещанието на Кърк Крикорян да направи филм е обещание, което той е дал пред самия себе си. И третото обещание е обещанието на арменците да оцелеят”, каза американският режисьор.

Тери Джордж добави в работата си над филма, че бил вдъхновен от факта, че арменският народ оцелява и иска да разкаже своята история.

Първата прожекция на холивудската продукция – филм за Арменския геноцид – “The Promise”, бе проведена в Синематеката на Ватикана в началото на м. април 2017 г. Католическата църква открито поддържа премиерата на филма. Показването му се свързва и с миналогодишното посещение на Папа Франциск в Армения, когато Папата използва в своята реч думата „геноцид“, което предизвиква негативната реакция на турското правителство.
Много холивудски звезди като Силвестър Сталоун, Барбра Стрейзанд, Шер, Бионсе, Сър Елтън Джон също подкрепят филма, публикувайки видео-съобщения в своите блогове.
На представянето във Ватикана присъстваха режисьорът на филма Тери Джордж (в средата), Ерик Исраелян – продуцент (най-вляво), авторът и изпълнител на саундтрака към филма – Джеймс Корнел (до Исраелян), американският актьор Джеймс Кромуел и американската актриса от ирански произход Шохре Агдашлу, която във филма играе ролята на майката на Микаел Бохосян.

ДИПЛОМ на Международната академия по журналистика – Европрес, основана в Пловдив през м. март 2-16 г.

 Лично председателят на Академията д-р Георги Найденов заяви по телефона в офиса на „Парекордзаган“ клон Пловдив, че ще присъди това голямо отличие на екипа реализирал филма.

Четете подробности в следващия брой 202 на вестник “Парекордзагани Цайн”

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *