С ПОДКРЕПАТА НА ПЪРВОПРЕСТОЛНИЯ СВ. ЕЧМИАДЗИН 6 АРМЕНСКИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ РАНЕНИ НА БОЙНОТО ПОЛЕ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ЛЕЧЕНИЕ В ИНДИЯ

Spread the love

24.07.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – На 22 юли т.г. Н.С. Карекин II, Върховен патриарх и Католикос на всички арменци в Първопрестолния Св. Ечмиадзин прие шест военнослужещи от ВС на Република Армения, които в различни периоди от време са участвали в отбранителни дейности за защита на родината и на бойноте поле са били ранени. Те по инициативата и финасовата подкрепа на Първопрестолния Св. Ечмиадзин и Църковното Настоятелство на арменската църква «Св. Назарет» в Калкута (Индия) ще заминат в Индия, за да получат необходимо лечение и протезиране на крайници.

Ô±Õ´Õ¥Õ¶Õ¡ÕµÕ¶ Հայոց Ô¿Õ¡Õ©Õ¸Õ²Õ«Õ¯Õ¸Õ½Õ¶ օրհնել Õ§ Հնդկաստան բուժման Õ´Õ¥Õ¯Õ¶Õ¸Õ² Õ¦Õ«Õ¶Õ¾Õ¸Ö€Õ¡Õ¯Õ¡Õ¶Õ¶Õ¥Ö€Õ«Õ¶В началото на срещата Архиереят на Военните Сили на Република Армения Н.В.П. епископ Въртанес Абрахамян помоли за благословията на Негово Светейшество за поредната група арменски военнослужещи, които заминават на лечение, подчертавайки важността на подкрепата, която арменските военни сили и арменския войник получават от Първопрестолния Св. Ечмиадзин.

Католикосът на всички арменци изрази своите благодарности към военнослужещите и ги благослови, отбелязвайки, че за всеки арменец е гордост да види синовете на своя народ, които са готови с цената на живота си да защитават Родината. Н.С. Карекин II подчерта, че подкрепата на Арменската църква е оценката ѝ за посветените синове на арменския народ, които отдават живота си за святото дело на отбраната на Отечеството.

Католикосът на всички арменци отбеляза, че програмата за протезиране на крайниците на ранените войници, която се осъществява с подкрепата на Първопрестолния Св. Ечмиадизн и арменската общност в Индия, ще бъде продължителна.

Военнослужещите от своя страна благодариха на Върховния патриарх за неговата загриженост към тях и отговориха на разни въпроси, които задаваше Негово Светейшество за тяхната история и службата.

Към края на срещата Католикосът на всички арменци благослови военнослужещите с молитва и им пожела Божието покровителство и мирни времена за тяхната служба на Родината.

Превод от арменски: Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *