СЪОБЩЕНИЕ: Голям Концерт в град Варна по повод 113-та годишнина от създаването на Общоарменски Благотворителен съюз „Парекордзаган“

Spread the love

Голямата надежда на арменското оперно изкуство и носител на титлата „Най-добър изпълнител на класическа музика за 2018 г.“ – Хасмик Харутюнян във Варна.

Концертът по повод 113-та годишнина от създаването на Общоарменски Благотворителен съюз „Парекордзаган“ се отбелязва във Варна с мащабен проект на 14 април (неделя), 18.00 часа, Градска Художествена галерия „Борис Георгиев”.
В програмата участват музиканти от България и Армения. Успешната колаборация между един от блестящите диригенти на последното десетилетие – Левон Манукян и оперната певица Хасмик Харутюнян ще завладеe публиката под съпровода на AGBU Chamber Orchestra Varna.
Хасмик Харутюнян е родена в Мусалер, Армения. От ранна възраст започва да се занимава с музика, а в последствие завършва Консерваторията в Ереван. Младата надежда на оперното изкуство е носител на много награди, по-значими от които: 1-ва награда на Международен конкурс за музикални изпълнители „Ренесанс“, 1-ва награда на Национален конкурс „Татевик Сазандарян“, 1-во място в конкурс посветен на основаването на Университет по изкуства Армавир.
Връх в кариерата на Хасмик Харутюнян е приза „Най-добър изпълнител на класическа музика за 2018 г.“ от Световната Асоциация за изпълнителски изкуства.
Към настоящия момент, бъдещата оперна прима е солист на квартет Opera Viva и вокален педагог към Детски център за развитие „Шенгавит“.
В програмата на концерта във Варна ще бъдат чути едни от най-емблематичните творби на Франц Лехар, Луиджи Денца, Армен Тигранян, Франческо Сартори, Жан-Патрик Капдевиел, Хачатур Аветисян, Едгар Ованесян, Комитас.
Специални гости-изпълнители на събитието са и изявените музиканти от България – Арис Кешишян – пиано, в изпълнение на творба на Арно Бабаджанян, както и Симеон Пилибосян – тенор, Иво Нейчев – пиано, Даниел Желев – ударни инструменти.

Събитието се организира от Общоарменски Благотворителен Съюз “Парекордзаган” – Варна. | AGBU Varna
14 Април 2019 г., 18 часа
Градска художествена галерия “Борис Георгиев”
Варна, ул. “Любен Каравелов” 1

С участието на:

Диригент: Левон Манукян
Солист: Хасмик Харутюнян – сопрано, Армения

ВХОД СВОБОДЕН

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *