СТАТУЯТА НА КРИКОР НАРЕГАЦИ БЕ ПОСТАВЕНА ВЪВ ВАТИКАНА

Spread the love

09.04.2018 г. Гантех Араратян – Президентът на Армения Серж Саргсян бе на аудиенция  с папа Франциск във Ватикана на 6 април т.г. Той благодари на папата за ангажимента към развитието на отношенията между Армения и Светия престол и за утвърдения искрен и топъл диалог.

Президентът изрази също благодарност за решението на папата да постави статуята на арменския монах от X век Крикор Нарекаци в сърцето на Ватикана. Той съобщи, че копие от статуята ще бъде поставено в религиозната столица на Армения – Ечмиадзин.

този начин президентът подчерта, че Крикор Нарекаци и наследството му ще Prстанат вечен символ на солидарността между двете християнски общности.

Президентът Саргсян и папа Франциск изразиха желание да продължат да развиват и задълбочават междудържавните отношения между Армения и Ватикана и да укрепват съществуващите религиозни и културни връзки между двете страни. Те си размениха подаръци – Серж Саргсян дари на папата сребърен макет на арменската църква “Св. Гаяне”, а папа Франциск от своя страна подари мраморно копие на скулптурата на Светото семейство, съхранявана във Ватикана, както и копия на последните му три книги.

Редактирано от вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *