СПОРЕД NATIONAL GEOGRAPHIC, ЕРЕВАН Е ЕДИН ОТ СВЕТОВНИТЕ ГРАДОВЕ, ПРЕДЛАГАЩИ ВКУСНА ХРАНА

Spread the love

Свързано изображение

16.01.2016, ГАНТЕХ АРАРАТЯН, КУЛТУРА – Списание „National Geographic” е представил шестте най-неочаквани града, където може много вкусно да се нахраниш. В списъка на Азиатските държави е попаднала столицата на Армения – Ереван.

12804811_1751914975030778_4117533550872380528_nРепортерът на списанието Ненси Гаптън е посетила няколко ресторанта и кафенета в Ереван. Тя представя столицата на Армения, като процъфтяващ град, подчертавайки естествената му красота, култура и бързо развиващият се туризъм.

За да се започне деня с вкусна храна, авторът съветва да се избере площад „Шарл Азнавур”, като сборен пункт и всичко да започне от това място. „Закуската може да се започне в едно от красивите кафенета в Ереван. Може да вземате с вас справочник за Ереван или други флаери, за да се ориентирате правилно по пътя”, пише National Geographic. След сутрешна закуска и разходка, авторът съветва да се яде хинкали, въпреки че това е грузинско национално ястие. „Денят може да завършите в някой от ресторантите на Ереван с вкусна храна. Тук има красиви ресторанти, където сервират арменски традиционни ястия и ще можете да се храните с много вкусни неща”, отбелязва автора.

Освен Ереван в списъка са намерили място Будапеща (Унгария), Детройт (САЩ), Сантяго (Чили), Дакар (Сенегал) и Уелингтон (Нова Зеландия).

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: в-к “ПАРЕКОРДЗАГАНИ ЦАЙН”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *