СПОРЕД ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БЕЛГИЙКИЯ СЕНАТ, ОТРИЧАНЕТО НА АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД ТРЯБВА ДА СЕ ВЪЗПРИЕМА КАТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Spread the love

Резултат с изображение за Christine Defraigne

13.12.2016, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Отричането на Арменския геноцид трябва да се възприема като престъпление. За това заяви председателят на Сената на Белгия12804811_1751914975030778_4117533550872380528_n Кристин Дефран по време на срещата си с арменската си колега в НС на Армения.

Според нея, Сенатът на Белгия е била една от първите Европейски парламентарни структури, които през 1998 година е приела много твърда резолюция, осъждаща Арменския геноцид.

спонсори„Ние сме предприели стъпки, за да се възприема отричането на Арменския геноцид като углавно престъпление. Тогава ние не успяхме да постигнем нашите цели, но мисля че самата резолюция, която е приел Сенатът на Белгия, ни осигурява възможност да постигнем нашите цели.”, е подчертала Дефран.

По думите на председателя на Белгийския Сенат, чрез тези стъпки парламентът не пише история. „Става дума за възможността да се предаде тази история на поколенията и да се даде възможност тя да бъде предадена на всяко следващо поколение. Това не се прави, за да бъде някой наказан, а за да се отвори възможност за мирни преговори и помирение.”, е отбелязала Кристин Дефран.

Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *