СПОРАЗУМЕНИЕТО между Армения и ЕС за бранда „КОНЯК“ отключи още КОМЕНТАРИ

Spread the love

29.11.2017, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Армения и Европейският съюз подписаха ново споразумение за партньорство, което предвижда отказ на страната да използва името “коняк”. В документа се отбелязва, че марката “бренди” е под закрилата на ЕС и през следващите 25 години арменските производители трябва да преминат към ново име на прочутото питие.

Арменското бренди ще се продава на руския пазар по същия начин като арменския коняк, смята Игор Абакумов, Председател на организационния комитет на Асоциацията на аграрните журналисти на Русия.

“Харесва ми да пия арменски коняк и аз ще го направя занапред. Промяната в името няма да повлияе арменската напитка да бъде разпозната. Няма значение какво е написано на бутилката – ракия или коняк. Важно е съдържанието на бутилката и кой е производителя”, каза Игор Абакумов в интервю за RUSARMINFO.

Експертът обаче смята, че Армения ще трябва да отдели много време и пари за пребрандиране.

“Принадлежа към по-възрастното поколение граждани, които си спомнят, че дори Чърчил обичаше арменския коняк“, каза Игор Абакумов.

Той добави също, че след подписването на споразумението между ЕС и Армения продажбата на коняк от арменски произход на европейския пазар може да се увеличи в малък мащаб.

“Европейският потребител е доста консервативен. Те са свикнали да пият традиционните си напитки. Арменският коняк за тях ще бъде екзотична напитка. В този смисъл няма да се конкурира с френския коняк”, каза Игор Абакумов.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *