СИРИЙСКАТА армия изцяло освободи ПАЛМИРА (Видео)

Spread the love

PECHAT

sab_logo

28.03.2016, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Войници от сирийската армия играят футбол по улиците на историческия град Палмира, след като армията, подкрепяна от руските военновъздушни сили, изтласка в неделя групировката “Ислямска държава” от града, разказва “Ройтерс”, цитиран от “ДНЕВНИК”.

реклама Ботаника1Сирийската обсерватория за човешките права твърди, че сражения продължават да се водят в по-малък мащаб, но по-голямата част от терористичната групировка е напуснала Палмира и се е изтеглила на изток.

Древните исторически обекти, с които градът е прочут, все още стоят, макар и logo_sevan_lila_03не напълно непокътнати, след като миналата година “Ислямска държава” разруши няколко прочути храма. Световните агенции разпространиха и първи снимки от древните обекти, които показват, че след 10-месечната обсада на екстремистите места като централния площад – агората, и римския театър са се запазили.

Сега, когато Палмира отново е под контрола на Асад, той обещава да я възстанови. Според армията това е сериозен удар по реномето на “Ислямска държава”. Войниците смятат, че Палмира може да се превърне “в изходна точка за разширяване на операциите” срещу ислямистите в Ракка и Деир аз Зор.

______________________________________________

Всеки от Вас, който има желание да подкрепи финансово Арменския информационен сайт „ГАНТЕХ АРАРАТЯН”, може да насочи своите дарения към нашата банкова сметка:

„Алианц Банк България” АД

Титуляр: Нерсес Кетикян

IBAN: BG22BUIN95611000123075

SWIFT: BUINBGSF

Цел: Дарение

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *