Синът на арменския олигарх откри първия петзвезден хотел Кемпински в Латвия

Spread the love

11.12.2017, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – В столицата на Латвия, емблематичният хотел от съветската епоха “Рига” отново отвори врати. След  обновяване той стана първият петзвезден хотел на марката „Кемпински“ в Балтийската република.

Кметът на Рига Нийл Ушаков, изпълнителният директор и председател на борда на „Кемпински“ Маркус Семер и синът на крупния арменски олигарх Гагик Царукян разрязаха червената лента.

Компанията SIA MIRA-G  принадлежи именно на арменският олигарх, който е собственик на хотела. След като през 2013 г. хотелът стана собственост на Гагик Царукян, сградата беше реновирана.

В тестов режим хотела започна да работи през 2017 г. Според руското издание хотелът на известния бранд ще има 100 стаи, 40 апартамента и един президентски апартамент.

Във вътрешността на сградата можете да видите полиран мрамор, дървени мебели, френски предмети на изкуството, живопис и графика.
Историята на сградата на хотела, която се намира до Латвийската опера, датира от 1878 година. Тогава хотелът се е наричал “Рим”, преименуван е в “Рига” през 1954 г. През съветските години “Рига” се е считал за един от най-добрите хотели в СССР. През 1967 г. първият бар в Латвия е построен в сградата на хотела, където е създаден и първия алкохолен коктейл в Съюза.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *