СЕРЖ ТАНКЯН ВЪЗНАМЕРЯВА ДА ПОДКРЕПИ ТАЛАНТЛИВИТЕ ТВОРЦИ НА АРМЕНИЯ

Spread the love

ГАНТЕХ АРАРАТЯН, 06.07.2018 – На 05 юли т.г. президентът на Република Армения – Армен Саркисян е приел световноизвестния рок музикант и член на Съвета на иновативната културна фондация „Творческа Армения” – Серж Танкян и основателката и директор на фондацията „Гарин Ованисян“, съобщават от президентството на Република Армения.

12804811_1751914975030778_4117533550872380528_nДиректорът на Фондацията е представила на президента Саркисян основните цели и посоки на дейностите на „Творческа Армения”. Тя е отбелязала, че мисията им е не само да развиват арменската култура, да разкриват талантливите творци и да ги подкрепят. По нейни думи, Фондацията се стреми да се превърне в портал за осъществяване на обещаващи проекти.

Президентът Армен Саркисян е приветствал програмите и намеренията на „Творческа Армения” и изразил готовност да подкрепи лично осъществяването им.

Според Серж Танкян, Фондацията се стреми се да превърне в един от най-динамичните и най-продуктивните културни проекти.

На свой ред, президентът Саркисян отбелязал, че високо цени Серж Танкян и като културен деятел, и като общественик. „Вие сте не само чудесен музикант, а и чудесен арменец, достоен и горд арменец”, заявил той.

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: в-к “ПАРЕКОРДЗАГАНИ ЦАЙН”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *