Сергей Лавров: Влошаването на ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ САЩ И РУСИЯ не засяга КОНФЛИКТА В АРЦАХ

Spread the love

18.11.2017, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – По време на официалното си посещение в Азербайджан, руският външен министър Сергей Лавров заяви, че влошаването на отношенията между Вашингтон и Москва по никакъв начин няма да се отразят на процеса за разрешаване на конфликта Арцах.

“Това няма да повлияе. Арцахския въпрос е уникален с това, че въпреки всички разногласия, които са натрупани в резултат на откровената русофобска политика от представителите на демократичните и републикански партии на САЩ, преговорния процес за Арцах не е пострадал. Ние, заедно със Съединените щати и Франция сме на една позиция”, – каза Сергей Лавров по време на среща със студенти в Дипломатическата академия на Азербайджан.

Руският външен министър изрази също надежда, че последната среща на президентите на Армения и Азербайджан ще окаже положително влияние върху разрешаването на конфликта в Арцах.

Припомняме, че според говорителя на Министерството на външните работи на Русия – Мария Захарова, решаването на Арцахският конфликт е приоритет за Москва.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *