Сергей Бадюк: НА РАМЕНЕТЕ на Арменската диаспора, лежи цялата ВОЕННА ПРОДУКЦИЯ на Сирия

Spread the love

15.12.2017, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Руският спортист и общественик, който отиде в Сирия като доброволец и стана военен кореспондент, разказва за ролята на арменците в решаването на сирийския конфликт.
“Аз бях поразен от една среща, когато се водиха битки за Ханасер – ние бяхме призовани за сражение с ДАИШ (организация забранена в Русия). Изстреляхме се, битката бе овладяна и ние се преместихме на резервни позиции. Гледам – ​​на гърдите на оператора на зенитната установка виси християнски кръст. Изумен го запитах:

– Как се казваш?

Той отговори:

– Рафаел.

– Какъв си по народност Рафаел?

– Аз съм арменец.

Засмях се. Оказа се, че всички оператори, стрелци и оръжейници практически са арменци. След това заснех завод в Алепо, който произвеждаше мини и боеприпаси за опълчението – там всички работници също са били арменци. Когато се водеше война, от фабриката, където работеха те, до бойната линия  ги деляха само няколко метра. Можете ли да си представите? И цялата местна продукция бе на раменете на Арменската диаспора”, каза кореспондентът в интервю за “BUSINESS Online “.

Сергей Бадюк отбелязва, че в арменския район на Алепо, видял цялото разнообразие на местното население и как живеят мирно и общуват християни и мюсюлмани.

Според изявлението на сирийския журналист Фадел Абу Лийт, там, където отбраната се водела от арменци, бунтовниците не са успели да направят дори и крачка напред.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *