СВЕТОВНИ УЧЕНИ И ЕКСПЕРТИ СЕ СЪБРАХА В АРМЕНИЯ НА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ „ЕВОЛЮЦИЯ И ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ”

Spread the love

01.04.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – На 29 март т.г. Президентът на Република12804811_1751914975030778_4117533550872380528_n Армения Армен Саркисян присъства на Международната научна конференция „Еволюция и изкуствен интелект”, организирана в Ереван. За участие в конференцията в Армения пристигнаха световноизвестни учени и експерти от цял свят, за да Снимка на Nerses Ketikian.обсъдят световните тенденции на еволюцията, науката и технологичните открития, както и предизвикателствата в науката.

В речта си на откриването на Конференцията президентът Саркисян подчерта важността на тази конференция, която е посветена на науката и на технологиите. Той отбеляза, че Армения може да стане водещ и привлекателен център на науката, изследванията и развитието. „Бъдещето на нашата страна е било и ще продължава да бъде свързано с бъдещето на света. А бъдещето на света все повече се движи към използването на иновациите, научните и технологичните открития в ежедневния живот.”, каза той.

Президентът отбеляза, че светът стремително се движи към развитие и практично приложение на науката и технологиите. „Бъдещето на света и човечеството ще бъде зависимо от това доколко ефективно и мирно, както и доколко бързо ние ще използваме научните и технологичните открития и развитие.”, каза Армен Саркисян и добави, че всичко това трябва да се направи внимателно, за да не навреди на планетата.

В заключение той подчерта, че светът става все по-интегриран. „Ние живеем в нов свят, затова ви казвам – добре дошли в новия свят на XXI век, където всичко ще бъде свързано едно с друго. По своя характер с всичко това ще бъде свързана и Армения. Ние искаме да бъдем първенец, да уверим, че след 10-20 години Армения ще стане една от най-развитите държави по света. Това е нашата мечта, но всяка мечта започва с малки стъпки и една от тези малки стъпки бе поканата на световноизвестните учени в нашата страна, които са големи експерти в сферата на математическо моделиране, еволюцията, изкуствения интелект. Този факт ме зарадва и пожелавам успех на Конференцията.”, каза той.

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *