САЩ са доволни от отношенията с Армения

Spread the love

12.02.2018 Г. – ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Американският помощник – държавен секретар по европейските и евроазийските въпроси Бриджит Бринк, по време на срещата с Президента на Армения, заяви в петък, че Вашингтон е доволен от партньорските отношения между Армения и САЩ, и оценява усилията на Ереван в посока на тяхното развитие.
Според нея, Съединените щати и Армения ефективно си сътрудничат в рамките на международните мироопазващи мисии, както и в борбата срещу международния тероризъм.
Арменският президент Серж Саркисян заяви на свой ред, че Армения се интересува от развитието в сътрудничеството и двустранните отношения със Съединените щати във всички области.
Засягайки уреждането на Арцахския конфликт, Президентът  на Армения също така отбеляза важната роля на САЩ, като съпредседател в Минската група, в поддържането на крехката стабилност в региона.
Припомняме, че Министерството на външните работи на Армения проведе телеконференция между Ереван и Кабул, по време на която посланикът на САЩ в Армения – Ричард Милс нарече арменските миротворци гордост на страната.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *