САЩ: Американски конгресмен почете паметта на жертвите от Сумгайитските погроми

Spread the love

Конгресмен Франк ПалонСАЩ, 04.03.2013, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Франк Палон, съпредседател на групата за сътрудничество с Армения в Конгреса на САЩ почете паметта на жертвите от погромите в Сумгайит, съобщават от централата на комитета на Хай Тад в САЩ (ANCA). По повод 25 годишнината от Сумгайитските погроми конгресменът остро критикувал усилията на правителството на президента Илхам Алиев за създаване на атмосфера на терор и насилие и постоянните им опити да сеят антиарменска омраза. Конгресменът подчертал, че стартът на продължаващите насилия от страна на азербайджанските власти, които продължават десетилетия наред са погромите в Сумгайит.

„Повече от две десетилетие властите на Азербайджан се опитват да пренебрегнат и да прикрият тези престъпления, чрез разпространяването на антиарменска омраза. Скоро правителството на Азербайджан помилва азербайджански офицер Рамил Сафаров, който бе осъден на доживотен затвор за извършеното в Унгария убийството на арменския офицер. Смущава ме постоянната азербайджанската подкрепа на насилията срещу невинни арменци”, заявил конгресменът, който бе избран от окръг Ню Джърси. Франк Палон призовал правителството на Алиев да обнови делото срещу Рамил Сафаров и той да получи заслужено наказание.

ANCA се присъединява към арменците от Ню Джърси и изказва своите благодарности към конгресмена Палон, за това, че с дадената му от Конгреса власт и авторитет защитава човешките права на народа в Планински Карабах.В-к Парекордзагани Цайн

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *