РУСКАТА операция в СИРИЯ нанесе удар по ТУРСКАТА енергетика

Spread the love

PECHAT

sab_logo

29.03.2016, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Руските санкции донесоха много проблеми на реклама Ботаника1Анкара, но още по-големи трудности Турция преживя във връзка с това, че успешното завършване на операцията на руските ВКС разруши всички перспективи на турската енергетика, пише Oilprice, цитиран от РИА Новости.

След конфликта с Русия положението на турската икономика стана незавидно. От 2002 година Турция бе зависима от руския природен газ и петрол. При това logo_sevan_lila_03Турция не се притесняваше от факта, че връзките ѝ с други държави в областта на енергетиката са слабо развити, отбелязва авторът на статията.

С надеждата да понижи зависимостта си 1385225_10202623480534674_322521158_nот Русия, Турция подписа споразумение за доставяне на газ с Катар. Заради този договор Анкара пое голям риск, тъй като газопроводът между двете страни трябваше да минава през Сирия, Ирак и кюрдски територии.

Турция се надява, че Дамаск и кюрдите ще загубят в сирийския конфликт и равновесието на силите в района ще се промени. За да постигне собствените си цели Анкара нямаше нищо против да укрепи отношенията си с терористични организации, включително и Даеш (“Ислямска държава”), пише изданието.

Обаче след успешното завършване на операцията на руските ВКС в Сирия джихадистите постоянно търпят поражения, а противниците на Анкара все повече засилват позициите си. Русия наруши и без това крехките планове, които Турция строеше в областта на енергетиката, подчертава авторът на статията.

“Руската военна операция и укрепването на режима на Асад сложи край на проекта за газопровода Турция-Катар”, пише Oilprice.

Прочети цялата статия тук: www.cross.bg

______________________________________________

Всеки от Вас, който има желание да подкрепи финансово Арменския информационен сайт „ГАНТЕХ АРАРАТЯН”, може да насочи своите дарения към нашата банкова сметка:

„Алианц Банк България” АД,  

IBAN: BG22BUIN95611000123075 SWIFT: BUINBGSF

Титуляр: Нерсес Кетикян Цел: Дарение

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *