РЕЗЮМЕ: „Конфискацията на църковното имущество в Съветска Армения от м. декември 1920 година до м. февруари 1921 година”

Spread the love

НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ПО АРМЕНИСТИКА:

„Конфискацията на църковното имущество в Съветска Армения от м. декември 1920 година до м. февруари 1921 година”

РЕЗЮМЕ

В антирелигиозната идеология на болшевиките църквата се разглеждаше като пречка по пътя на създаването на комунистическата идеология в обществото. След капитулацията на Република Армения от страна на болшевиките, революционния комитет на Армения, следвайки примера на Русия, предприе практически стъпки за конфискация на собствеността на Арменската апостолическа църква.

От м. декември 1920 година до м. февруари 1921 година църковните културно-образователните учредения (семинарията заедно със съседните сгради, печатницата, библиотеката, музея, новата резиденция на католикоса и пр.), както и имуществото на Първопрестолния Св. Ечмиадзин бяха обявени за държавна собственост. Само след няколко десетилетия на Св. Ечмиадзин бяха върнати църковните имоти.

——————————————————–

Скъпи приятели,

Всеки от Вас, който има желание статията, резюмето на която сме представили по горе, да бъде преведена на български език и публикувана в рубриката „НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ПО АРМЕНИСТИКА” в нашия сайт, може да насочи своите финансови дарения в размер на 30 лева (превода на всяка статия е оценена според обема й) към нашата банкова сметка:

„Алианц Банк България” АД

Титуляр: Нерсес Кетикян

IBAN: BG22BUIN95611000123075

SWIFT: BUINBGSF

Цел: Дарение

След като направите дарение, Ви молим да се свържете с нас.

Тел. за връзка:  0876 212 553, 0897 212 553

E-mail: GanteghAraratyan@gmail.com, NKetikian@gmail.com

Изказваме нашите най-сърдечни благодарности към всички, които подкрепят дейността на нашия сайт, както финансово, така и морално.

БЛАГОДАРИМ ВИ!

Можете да разгледате още статии, които предстоят да бъдат преведени и публикувани в сайта ни, ако посетите тази СТРАНИЦА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *