РАЗКРИТИЯТА НА КОРУПЦИОННИТЕ СХЕМИ В АРМЕНИЯ ЩЕ СТИГНАТ ЛИ ДО БИВШИЯ ПРЕЗИДЕНТ СЕРЖ САРКИСЯН?

Spread the love

ГАНТЕХ АРАРАТЯН, 10.07.2018 – Премиер-министърът на Армения Никол Пашинян не поставя задача пред Националната Служба по Сигурността (НСС) да разкрива крупни корупционни схеми. За това той заяви пред журналистите през Централния събирателен пункт на новобранците, където той изпрати сина си в казарма.

12804811_1751914975030778_4117533550872380528_n„Аз не поставям подобни задачи, а изисквам 100% законност.” , каза той.

Никол Пашинян заяви, че в обществото се разпространява заблуда, че НСС или спонтанно, или по негово нареждане решава кого или за какво да проверява. От тази гледна точка той засегна темата с обиските и арестите на членовете от семейството на бившия президент на Армения Серж Саркисян и отбеляза, че всичко трябва да бъде в рамките на закона.

„Всяко разследване, при необходимост, ще стигне и до Серж Саркисян, и до неговия дом, но това не решавам аз, а фактите, оперативната информация и законовата необходимост.”, подчерта той.

Припомняме, че единия брат на Серж Саркисян – Левон, дъщеря му и сина му в момента се разследват за незаконно забогатяване. Грози ги арест. А на 4 юли сътрудниците от НСС почти целия ден обискираха дома на другия брат на Серж Саркисян – Александър, по-известен с името Сашик. В дома му са намерени наркотици, пари, златни украшения, скъпи коли. Срещу него и синовете му също се води разследване.

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *