ПРЕМИЕРЪТ ЩЕ ПОСЕТИ ИРАН

Spread the love

ГАНТЕХ АРАРАТЯН, 10.08.2018 – На 09 август т.г. Главният секретар на Съвета по12804811_1751914975030778_4117533550872380528_n сигурността на Република Армения Армен Григорян прие посланика на Иран в Армения Сейед Казем Саджади.

Подробности от срещата Армен Григорян е представил в страницата си във Facebook.

„По време на срещата, която мина в топла и приятелска атмосфера, отбелязах, че през годините както Армения, така и Иран са доказали желанието си за запазване и развиване на двустранните политически отношения на високо равнище. Тези отношения никога не са пострадали, когато някоя от страните е била в тежко положение.

Високо ценейки богатата история на приятелството между двете държави и народите им, изразих надежда, че високото ниво на политическите отношения между нашите държави ще допринесат за развитието на икономическите отношения.”, пише Армен Григорян.

Посланик Саджади на свой ред отбелязал, че Армения, като единствената съседна страна, която е християнска, представлява за Иран непоклатим партньор, с който Иран има много топли и дружелюбни отношения.

Посланикът подчерта важността на предстоящото посещение на премиера на Армения Никол Пашинян в Иран, по покана на президента на Иран, което ще даде нов тласък на задълбочаването на отношенията между двете страни в сферите на енергетиката, здравеопазването, екологията и финансите, както и други сфери, които за момента са развити по-слабо.

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *