Президентът на РУСИЯ поздрави СИРИЙСКИЯ си колега за освобождаването на ПАЛМИРА

Spread the love

PECHAT

sab_logo

28.03.2016, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Руският президент Владимир Путин проведе в реклама Ботаника1неделя телефонен разговор с президента на Сирия Башар Асад и го поздрави по повод освобождаването на Палмира от сирийските войски и прогонването на терористите от древния град, съобщи прессекретарят Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

В разговора Путин “отбеляза важността на съхраняването на този уникален исторически град за световната култура”, и още веднъж подчерта, че “въпреки извеждането на основната част от руския военен контингент от Сирия, въоръжените сили на Русия и занапред logo_sevan_lila_03ще помагат на сирийските власти в борбата с тероризма и за освобождаването на своята земя от екстремистките групировки”, отбеляза говорителят на руския президент.

Асад, от своя страна, е дал “висока оценка на помощта, оказана от руските Въздушно-космически сили”, и отбелязал, че “такива успехи, като 1385225_10202623480534674_322521158_nосвобождаването на Палмира, биха били невъзможни без подкрепата на Русия”. Според Асад “е абсолютно очевидно, че се води битка за петрол, но петрол навсякъде има много, а Палмира е една”.

Междувременно стана ясно, че руската авиация е извършила за последното денонощие на 40 бойни полета в района на Палмира, като е нанесла удари по 117 военни обекта, унищожавайки над 80 терористи. Това се казва в бюлетин на руския Център по примирие между враждуващите страни на територията на Сирия, цитиран от ТАСС.

Прочети цялата статия тук: www.cross.bg

______________________________________________

Всеки от Вас, който има желание да подкрепи финансово Арменския информационен сайт „ГАНТЕХ АРАРАТЯН”, може да насочи своите дарения към нашата банкова сметка:

„Алианц Банк България” АД,  

IBAN: BG22BUIN95611000123075 SWIFT: BUINBGSF

Титуляр: Нерсес Кетикян Цел: Дарение

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *