Президентът на Армения отстъпи, но протестиращите искат изпълняване на всички техни искания

Spread the love

Февруари, 2015

29.06.2015, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Президентът на Армения Серж Саркисян е отменил повишението на цените на електричеството за домакинствата в опит да спре протестите, които блокираха главен булевард на столицата в продължение на шест поредни дни, предаде БТА.

Саркисян обяви днес, че правителството на Армения ще носи бремето на повишените разходи за електричеството, докато приключи одитът на енергийната компания, която е руска собственост.
Протестиращите не са приели предложението на президента Серж Саркисян, с обяснението, че правителството отново ще плаща с техни пари, само че от държавния бюджет, който се образува от данъците, предаде ТАСС.

По думите на Вагинак Шушанян, един от организаторите на обществената инициатива “Не на грабежа!”, се изказал днес от трибуната на бул. “Маршал Баграмян”, че властите не са удовлетворили нито едно от исканията, предявени от 11164604_1012473492110078_2441819478561072103_nпротестиращите. Те настояват да бъде отменено решението за вдигане на цените на електричеството от 1 август тази година и искат да бъдат преразгледани тарифите, въведени миналата година към понижение. Освен това те настояват всички представители на силите на реда, които на 23 юни са използвали сила срещу мирните демонстранти на “Маршал Баграмян”, и хората, които са издали съответната заповед, да понесат наказание.

Нерсес Кетикян

Редактирано от в-к “ПАРЕКОРДЗАГАНИ ЦАЙН”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *