Президентът на Армения Армен Саркисян и г-жа Нуне Саркисян посетиха Светия престол на 14 април

Spread the love

16.04.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Негово Светейшество Карекин II поздрави Армен Сарксян за встъпването му в длъжност, изразявайки увереност, че с богатия си опит в областта на публичната администрация ще служи за напредъка на страната, оправдавайки очакванията на хората както в Отечеството, така и в диаспората.

Католикос Карекин II потвърди, че Светив престол в Ечмиадзин ще продължи да подкрепя ръководството на страната и президента при укрепването на независимостта на Армения и преодоляването на съществуващите предизвикателства. Той пожела на Армен Сарксян неговата визия и мечти за бъдещето на страната и хората да се превърнат в реалност.

Президентът Армен Сарксян благодари на Негово Светейшество Карекин II за пожеланията и заяви, че е поел поста на президент на Армения, като е имал вяра в народа, в отечеството и Арменската църква. Той подчерта също обединяващата роля на Църквата.

По време на срещата Католикос Карекин II и президентът Сарксян говориха и за многобройните  програми, а в края на срещата Негово светейшество Карекин II и Президентът посетиха Църквата – майка.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *