ПРЕЗИДЕНТА НА ГЪРЦИЯ почете в Ереван паметта на жертвите от Арменския геноцид (СНИМКИ)

Spread the love

Реклама-за-отдел-Новини12

30.09.2014, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Президентът на Гърция Каролос Папулиас, който се намира в Армения на официална визита, на 29 септември, съпроводен от Външния министър на Армения Едвард Налбандян и кмета на Ереван – Тарон Маргарян посети Мемориала „Дзидзернагаперт”, където почете паметта на жертвите от Арменския геноцид, съобщават от пресцентъра на Външното министерство на Армения.

Президентът Папулиас положил венец пред паметника, посветен на жертвите от Арменския геноцид, след което цялата делегацията, пристигнала от Гърция, положили цветя до вечният огън в Мемориала. С едноминутно мълчание всички почели паметта на жертвите.

Президентът на Гърция посетил след това алеята на Паметта, където полял сребристия бор, който самият той е засадил през 2007 година, по време на посещението си в Армения.

Директорът на Музей-института на Арменския геноцид в Ереван – Хайк Демоян възнаградил президента Каролос Папулиас със златния орден „Фритьоф Нансен”, като признателност за позицията на Гърция по въпроса с Арменския геноцид.

На 9 септември т.г. парламентът на Гърция прие закон, криминализиращ отричането на Арменския геноцид, който страната е признала още на 25 април 1996 година.

Нерсес Кетикян

В-к-Парекордзагани-Цайн12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *