ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРЕДПРИЕМА СТЪПКИ ЗА ВРЪЩАНЕ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ НА ОТКРАДНАТИТЕ ФИНАНСОВИ КАПИТАЛИ ОТ ДЪРЖАВАТА

Spread the love

ГАНТЕХ АРАРАТЯН, 09.08.2018 – Първият вицепремиер на Република Армения Арарат Мирзоян е изпратил писмо до ръководството на Световната Банка относно12804811_1751914975030778_4117533550872380528_n получаване на консултация и техническа подкрепа за започване на процес за завръщане на имуществата, които са били ограбени от страната и са намерили подслон в чужбина, съобщава вицепремиерът в страницата си във Facebook.

„Не е тайна, че в корумпираните общества често натрупаните средства от корупцията, от присвояване на обществените средства и от други незаконни пътища се изкарват от дадена страна и преместват в други страни, за да намерят сравнително спокоен и сигурен подслон.

За да се прекрати тази порочна практика и да бъде възстановено ограбеното обществено имущество, има един инструмент – Stolen Asset Recovery Initiative, създаден съвместно от Световната Банка и UNODC.

С очакване да се идентифицира и да се започне процес за завръщане на имуществата, ограбени от нашата страна и подслонени в чужбина, изпратих писмо до ръководството на Световната Банка относно получаване на консултация и техническа подкрепа от Stolen Asset Recovery Initiative.”, пише вицепремиерът на Армения Арарат Мирзоян.

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *