Песен за арменските фидаини докосна чешките войници в изпълнение на живо /Видео

Spread the love

09.12.2018, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – В чешкия град Бърно, хорът “Кампанела” със солист арменката Кармен Сароянова (Сароян) изпълни песен за арменските фидаини в двора на древен замък. Последните акорди от прочутата песен се сляха с бурните аплодисменти на слушателите.
– „В залата имаше много чешки войници и офицери. Но, за да бъдем честни, когато пеех тази песен, си представях, че я пея за арменските войници”, каза  солистката на чешкия хор Кармен Сароянова.
Певицата също така отбеляза, че песента за фидаините не е единствената арменска песен в репертоара на чешкия хор.
“Аз сама съм се учила да пея нашите песни, както и тази на сестри Аршакян “Абрелу абрил”, а на Нова година представихме детската песен “Донадзар” (Коледна елха) и други съвременни песни на арменски език. В хор “Кампанела” участват повече от 500 души, а тези, които са на видеото са само част от групата, талантливи и опитни изпълнители”- каза Кармен.
Кармен Сароянова е родена в Чешката република, където родителите ѝ са емигрирали от втория по големина град на Армения – Гюмри. Кармен е на 15 години, учи в училище с музикална насоченост и често участва в събития в родния си град. Освен това тя е поканена да пее в чужбина през май т.г. в Алмате (Казахстан).
Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *