Пашинян и Синанян обсъждат подкрепата на Диаспората за Армения

Spread the love

04.07.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Премиерът Никол Пашинян се срещна с кмета на Глендейл – Зарех Синанян, за да обсъди начините, по които Диаспората може да подкрепи новото арменско правителство.

“Нашите братя от Лос Анджелис и Глендейл дадоха своята голяма подкрепа по време на политическите процеси в Армения”, каза Пашинян. “Надяваме се, че в периода след революцията тази подкрепа ще продължи и ще се засили”.

Синанян подчерта, че арменската общност в Глендейл е изключително развълнувана от промените, които се осъществяват в Армения, предизвикани от Кадифената революция. Арменците от Глендейл продължават да гледат оптимистично към новото правителство и да го възприемат като легитимно. Диаспората вярва в бъдещето на Армения и желае правителството на Пашинян да постигне голям успех, тъй като чрез него се възстановява демокрацията в страната.

Пашинян и Синанян изразиха надежда за по-голяма ангажираност между Армения и диаспората и проучиха възможностите за бъдещо сътрудничество.

“Убеден съм, че има много сфери на сътрудничество – трябва да намерим най-ефективните възможности и да можем да осигурим най-добри резултати” каза Синанян.

Двамата се съгласиха, че програмите на Диаспора, които наблягат на репатрирането и запазването на арменската идентичност, са важни.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *