Пашазаде: Мюсюлманите трябва да се обединят в името на Арцах

Spread the love

30.01.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – На международната конференция “Ерусалим: Градът осветен от божествената светлина”, която се провежда в Истанбул, председателят на Кавказката Мюсюлманска Служба (КМС) Аллахшукюр  Пашазаде призова към обединение на всички мюсюлмани в името на Арцах.
“Страните от Европа и Запад показват двойни стандарти за събитията в мюсюлманските страни. За какво право можем да говорим? Азербайджанските земи принадлежат на Азербайджанския народ. Ние призоваваме мюсюлманския свят да се обедини, за да се реши конфликта в Арцах”, цитира думите на Аллахшукюр  Пашазаде издание “AZE”.
Също така ръководителят на КМС отбеляза, че ислямският свят е дискриминиран и идентифициран с тероризма.
Конференцията, организирана от Турция, включва учени и религиозни фигури от Иран, Ирак, Палестина, Индия, Малайзия, Англия, Узбекистан, Пакистан, Нигерия, Татарстан (Руска федерация), Мароко, Индонезия, Уганда, Казахстан, Кения, Мавритания, Сомалия, Джибути и Танзания.
Припомняме, че според ръководителя на Кавказката Мюсюлманска Служба Аллахшукюр  Пашазаде, всяка среща на религиозните лидери на Армения, Азербайджан и Русия е крачка напред в решаването на арцахския конфликт.
Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *