“ПАРЕКОРДЗАГАН” клон Пловдив е партньор на Изложбата Мост-Между-Културите

Spread the love

29.04.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН –  “ПАРЕКОРДЗАГАН” клон Пловдив е партньор на Изложбата Мост-Между-Културите. Тя ще гостува в пет града на България от март до септември 2019 и в ООН Женева през есента на 2019 г.

Пловдив като европейска столица на културата е важна част от турнето на изложбата. Тя ще е експонирана в културен център-музей ТРАКАРТ от 1 до 10.05.2019 г.

Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ (AGBU), които са прекрасните ни домакини и партньори в Пловдив, активно се включиха в организацията и подготовката на официалното откриване на изложбата.

То ще се състои на 9 май от 17,30 ч. като след него гостите ще могат да се насладят на пъстра палитра от музикални изпълнения на хор „Евмолпея“, цигуларката Нина Куюмджиян и арменските танцови формации към „Парекордзаган“ клон Пловдив с хореограф Анжела Везирян – Начева
– юношеската танцова група „Йеразанк“
– детската танцова група „Астхигнер“
– танцова група „Нърени“,
– солисти от вокално-инструментален състав „Еребуни“ към „Парекордзаган“ клон Пловдив с художествен ръководител Ардаш Ерниасян – Марина Спасова, Хованес Караохлуян и Хари Шишманян.

Водещи на събитието ще бъдат Мелани Папазян, Ани Геворгян и Габи Докова нашите момичета от Пловдив, които достойно представят арменската общност в проекта.

Заповядайте!

  • Участниците от “Парекордзаган” клон Пловдив на “Мост между културите” – 2017 г., Мелани Папазян и Ани Геворгян, заедно с организаторите: Ангелина Владикова, Председател, Свелана Караджова, член на УС, йеродякон Петър Граматиков, Председател на BRIDGES, доктор на Вселенската православна църква, главен експерт по религиозни въпроси в Община Пловдив и Хрипсиме Ерниасян, член на УС на „Парекордзаган“ клон Пловдив

  • Танцова група „Астхигнер“ и „Нърени“

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *