Пайлан за президент

Spread the love

03.05.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – От Гари Йехпарян

За съжаление, ние не можем да имаме Гаро Пайлан като президент на Република Армения. Той би бил точно онова благоприличие, което лекарят би предписал за грубо засегнатия политически, изборен, икономически и може би дори обществен живот на Република Армения. Но засега, нека оставим предстоящите парламентарни президентски избори в Ереван и да преминем към …

… Анкара, Турция, страната, на която той може да бъде президент, тъй като е гражданин, член на парламента, водеща фигура в политическа партия и скромен човек.

Пайлан е рационален, включително в своя мироглед. Гордее се със своето наследство и със себе си (можете да го видите в начина, по който върви и говори), номиниран е за Нобелова награда за мир и е най-вече добър гражданин. Най-важното е, че той не се страхува да говори истината за властта и вдъхва надежда, че ще продължи принципните си пътища, дори когато е на власт.

Ако се кандидатира и при много малък вероятен шанс да бъде избран, той ще бъде първият арменец от повече от 110 години (има слухове, че Кървавият султан Абдул Хамид II е бил дете на арменка в харема на баща си), който да поддържа такъв тип изпълнителна позиция в онази част на света, където арменците са били държавни глави от векове наред преди пристигането на тюркските нашественици.

Редактирано от редакцията на вестник “Парекордзагани Цайн”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *