ОТЛАГА СЕ ОТКРИВАНЕТО НА ПАМЕТНИЦИТЕ НА ПИСАТЕЛИТЕ В „ДВОР НА КИРИЛИЦАТА”

Spread the love

30.04.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Събитието няма да може да бъде проведено на предварително обявената дата, пише в специално обръщение създателят на Културно-историческия комплекс „Двор на Кирилицата” Карен Алексанян, публикувано в официалната страница на Комплекса.

„По повод на поканата във връзка с тържественото откриване на паметниците на писателите в Двора на Кирилицата в гр. Плиска на 15 май 2019г., с огромно съжаление се налага да Ви информирам, че поради настъпили непредвидени и неотложни ангажименти на част от международните участници, възпрепятстващи участието им в съпътстващата празничното мероприятие тържествена програма, събитието няма да може да бъде проведено на предварително обявената дата.

Искрено се надявам, че скоро ще имам удоволствието да Ви информирам за това какво събитие ще организираме, на което всички ние ще имаме възможността да засвидетелстваме взаимното уважение и да съпреживеем заедно един тържествен и емблематичен ден за нашите два братски народа – Българския и Арменския.”, пише в обръщението си Карен Алексанян.

Нерсес Кетикян, Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *