НОВОГОДИШНОТО ОБРЪЩЕНИЕ НА РУПЕН ЧАВУШЯН, Председател на ОАБС „Парекордзаган“ клон Пловдив

Spread the love

Изминалата година бе наситена с много събития, най-важното от които за нас бе 110  години от създаването на Благотворителния съюз „Парекордзаган“ (AGBU) и 25 години от обявяването на Независимостта на Армения.

Несъмнено има много да се каже за тази Организация от далечината на годините и  подчинената й на арменския народ 110-годишна роля. Но днес сме обърнали поглед към следващата година и сме си поставили нов път, който да извървим заедно, а именно сливането на Армения, Диаспора и Карабах. Това ще бъде нашата цел, към която колкото и да се приближаваме, не бива да спираме!

Потокът от събития, който ни погълна през годината и осмисли обществената ни дейност, даде повод за равносметка дали сме използвали правилно ресурсите си за да направим нещо добро. Ключът към нова форма на общуване и сработване даде път на една съвместна воля да се създаде Арменска общност в Пловдив, която да приобщи арменските организации в града. Стъпка, която ще ни води към обединяване, сплотяване и безрезервно приемане на нашите общи ценности в името на запазване на идентичността ни. 45-годишния юбилей на ВИС „Еребуни“, отбелязан с тържествен концерт в Пловдив и градовете Добрич, Шумен, Ямбол и Русе, Поздравителен адрес от Архиерея на Арменската епархия в България архимандрит Исахак Бохосян, Грамота и медал от Министерството на Диаспората бе признанието, което този дългогодишен труд на групата бе подобаващо оценен и достигнат не без участието и подкрепата на „Парекордзаган“ клон Пловдив. Участието на младежи в програмата на Министерството на Диаспората в Армения – „Ари дун“, регистрира нашите следващи стъпки в тази посока, избрана за правилна отпреди три години, а именно организираният през м. ноември т.г. Благотворителен бал, който да осигури средства за следващите младежи, които ще участват в програмите на AGBU в Армения като „Музикална Армения“, скаутски лагер „Антраник, Лятна стажантска програма, „Открий Армения“ и др.

Вървяхме уверено по утъпкания от години път чрез Арменското ни съботно училище и нововъведения Арменски виртуален колеж, Клуб на дамите, Клуб на младежите, Летния лагер „ХайЛер“ – все по-утвърдени мероприятия, които укрепват Съюза ни.

Пред прага сме на промяна и ново начало, което винаги свързваме с навлизането на Новата година. А след това ще настъпят делничните дни, потокът от житейски грижи ще завземе ежедневието ни. Но нека не забравяме, че за да изпълним живота си с любов и знание трябва да откриваме светлината в другия, неговият положителен трепет и с една обновена мъдрост да постигаме целите си заедно. Да ценим малките неща, така както ценим и големите,  да доставяме радост и самите ние да бъдем щастливи. Честита Нова Година и Коледа!

Рупен Чавушян,

Председател на ОАБС „Парекордзаган“ клон Пловдив

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *