НОВОГОДИШНОТО ОБРЪЩЕНИЕ НА Н.С. КАРЕКИН II, КАТОЛИКОС НА ВСИЧКИ АРМЕНЦИ

Spread the love

PECHAT

Ն. Ս. Օ. Տ. Տ. Գարեգին Բ Ամենայն Հայոց կաթողիկոսի ուղերձը Ամանորի առիթով

01.01.2017, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – В Новогодишната нощ, Върховният патриарх и Католикос на всички арменци Н.С. Карекин II, честити Новата Година на всички арменци по света, в обръщането си, предавайки благословията си от Първопрестолния Св. Ечмиадзин:

12804811_1751914975030778_4117533550872380528_nС надежда и с добри очаквания посрещаме 2017 година, изпращайки трудната година, пълна с вълнения за нашия народ. Още веднъж преживяхме тревогите на войната, провокационните бойни действия и болката на загубата, както и през последните дни на годината. Станахме свидетели и на подвизите на нашите деца, които запазиха непробиваеми границите на нашата страна. Почувствахме насърчението от единството на нашия народ, готов да защити отечеството. През изминалата година преодоляхме и заплахата от вътрешна нестабилност, уверени, че нашия път за разрешаване на проблемите е чрез закона.

Заедно с тези предизвикателства и всички трудности в нашия живот, народа ни, по Божия благословия, продължи да твори, да създава блага, отпразнува по цялата Диаспора 25-годишнината на нашата държавност, подкрепи и помогна на сирийските арменци, които преживяваха трудности. В отечеството си и в Диаспората нашият народ живя с обич към родното, с оптимизъм, че с променен живот, със своя труд, талант и успехи ще изгради благото и светлото настояще и бъдеще. Благодарим на Небесния, че чадата на нашия народ отбелязаха важността на своя духовен растеж, подсилиха вярата си и християнското знание, към която е насочена разширяващата се дейност на нашата Църква. Изобилното изразяване на християнската ни вяра е онази скална основа, върху която ще продължава да се издига нашия живот и да има потенциал за изграждане на нови победи.

Новата Година е покана за подновяване, за трансформация, за отказване от старите грешки и пропуски. Нашият призив е този, скъпи миряни, че с християнска любов, с усилия в полза на отечеството, с ревност за потвърждаване на законността и запазването на стабилността в нашата страна да участваме в развитието на държавния и обществения живот, както и за развитието на националните и църковните области. Да служим един на друг, да служим на Отечеството, чийто благословен живот трябва да изградим, да служим на нашата нация, която има много мечти за осъществяване. Да помогнем на нуждаещите се и затруднените. Бог не пренебрегва любовта ни един към друг, добрите намерения и дела. С този дух на отговорност да посрещнем 2017 година.

От духовния център на всички арменци Св. Ечмиадзин издигаме нашата молитва, за да благослови Бог нашето Отечество, да благослови живота на нашия народ по целия свят, да пази в безопасност войниците и офицерите на нашата армия и да бъдат непобедими, да благослови паметта на нашите смели деца, които са загинали в името на родината и да пази непоклатим мира по границите на нашата страна. Пожелаваме мир на целия свят, мир в Близкия Изток, в Сирия, в Ирак.

Възлюбени, нека изобилния благодат на нашия Спасител, радостта, щастието и хиляди блага да потекат в живота и в семействата ви. Пазете вашата вяра, пазете патриотичния ви дух, грижете се един за друг, погрижете се за вечния живот, който имаме чрез Иисус Христос.

Пожелаваме на всички вас благословена година.

Честита Нова Година!

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: в-к “ПАРЕКОРДЗАГАНИ ЦАЙН”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *