„НИЕ СМЕ С АРМЕНИЯ!” – Френският президент изпрати писмо до арменския си колега

Spread the love

13.05.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Президентът на Френската Република Емануел Макрон е изпратил писмо до президента на Република Армения Армен Саркисян, съобщавайки, че както той е бил обещал, от тази година във Франция 24 април официално се отбелязва като Ден на жертвите от Геноцида над арменците, съобщават от пресцентъра на Президента на Република Армения.

Макрон е отбелязал, че Франция заедно с Армения ще продължава да се бори за справедливостта и истината. „Това е наш дълг към Армения и арменския народ, както и към оцелелите и бежанците, които са били приети във Франция с отворени обятия и потомците на които са създавали историята на нашата страна.

За да има възможност за създаване на съвместна съдба, нужно е да съумеем да погледнем към миналото, да наведем глави пред гробовете на мъртвите и да уважаваме спомените на живите. Такова е моето убеждение и аз знам, че това споделят и в Армения. Ние сме с вас при възпоменанието, с вас сме и в името на бъдещето на Армения, още повече сега, когато е създадена нова страница за историята, която трябва да бъде страница за мир и процъфтяване.”, пише Макрон в писмото си.

В заключение президентът на Франция е писал, че Франция и Армения ръка за ръка ще се гордеят със своето приятелство и са уверени за бъдещето.

Нерсес Кетикян, Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *