МОУРИНЬО ПУБЛИЧНО СЕ ИЗВИНИ пред Хенрик Мъхитарян 

Spread the love

08.01.2018 ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Португалецът заявил, че той самият не харесал това, което е направил. Освен това, Моуриньо призна, че Хенрик Мъхитарян играе добре и не заслужава такова отношение.

Треньорът на “Манчестър Юнайтед” – Жозе Моуриньо публично се извини на халфа на клуба и капитан на арменския футболен отбор Хенрик Мъхитарян.

Моурньо призна, че е взел погрешно решение за замяната на Мъхитарян, с необходимостта да “жертва играч”.
В деня преди мача за Купата на Англия между “Манчестър Юнайтед” и “Дерби Каунти” Мъхитарян излиза на терена в стартовия състав, но е заменен след почивката с нападателя Ромеро Лукаку.
“Почувствах, че ако Маркъс Рашфорд не вкара, за да не губя време, реших да използвам Лукаку и трябваше да жертвам един играч,” каза Моуриньо.

Въпреки това треньорът призна, че това решение е било несправедливо. Според Муриньо той казал това на Мъхитарян на обсъждането по време на почивката.

“Не ми харесва това, което направих. Той не заслужава това, не е лош играч ..”, каза португалецът.

Моуриньо добави, че въпреки няколкото неуспешни трансмисии арменският полузащитник е донесъл динамика в играта на отбора.

Припомняме, че наскоро арменският футболист Хенрик Мъхитарян имаше сериозни проблеми в Манчестър Юнайтед. Очевидно е, че халфът ще напусне “Red Devils”през зимата и ще отиде в лагера на Милан “Интер”.

Английския клуб е готов да се раздели с Мъхитарян за 35 милиона паунда стерлинги.

Според някои британски медии арменският футболист е недоволен от отношението на Моуриньо и иска да се върне в Дортмунд “Борусия“.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *