Моуриньо: МЪХИТАРЯН не заслужи място в отбора

Spread the love

15.12.

2017, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Главният треньор на Манчестър Юнайтед – Жозе Моуриньо каза, че не е включил в отбора полузащитника Хенрик Мъхитарян. Според треньора другите играчи заслужават да трупат повече практика, отколкото арменският футболист.

“Резервния отбор може да бъде от шестима играчи. Опитвам се да запазя равновесие по този въпрос: вратар, двама защитници, полузащитникът Ерера, нападателят Ибрахимович и вторият нападател Рашфорд. За да включа Мъхитарян в този списък, трябва да изключа друг играч от него. Но те повече от Мъхитарян заслужават правото да бъдат част от отбора”, отговори Жозе Моуриньо на въпроса на журналиста за отсъствието на Мъхитарян в последните 7 мача на отбора.

Моуриньо разкритикува публично Мъхитарян, че не е бил във форма. Борусия вече иска да си го върне.

Жозе Моуриньо преговаря за условията на обмена на Хенрик Мъхитарян за португалския Жоао Марио от италианския клуб “Интер”.

Бившият треньор на Донецк “Шахтьор”, сега старши треньор на турския национален футболен Мирча Луческо (на снимката) обяви капитанът на футболния отбор на Армения и полузащитникът на английския клуб “Манчестър Юнайтед” Хенрик Мъхитарян за един от най-добрите сред играчите си.

“Той беше ключов играч. Той е много умен, той говори на 5 или 6 езика. По мое мнение, Мъхитарян е един от най-добрите футболисти, които съм тренирал “, призна Мирча Луческо в интервю по време на треньорските курсове на УЕФА.
Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *