Московските арменци танцуваха Кочари /Видео

Spread the love

28.05.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Представители на арменската общност в Москва се присъединиха към световният арменски танцов флашмоб “Ari Pari Qochari” (Արի պարի քոչարի) – “Ела да танцуваме Кочари”.

В столицата на Русия флашмобът се проведе едновременно на две места – на територията на катедралата на арменската църква в Москва и пред посолството на Република Армения.


Световният арменски танцов флашмоб е посветен на две годишнини – 100-годишнината на Република Армения и на 2800-годишнината на Ереван. Идеята е на арменската общност във френския град Гренобъл, която призова всички арменци по света в един и същи ден, на 26 май, 2018 г., независимо от местонахождението си да изтанцуват Танца на победата, да го запишат на видео и да го качат в Интернет с хаштаг #AriPariQochari.

Припомняме, че и пловдивската арменска общност заяви, че ще се присъедини към арменският танцов флашмоб “Ari Pari Qochari”. Видео – танцовите групи на ОАБС „Парекордзага“ – клон Пловдив – „Астхигнер“ и „Нърени“ танцуват Кочари на площада, пред Военния клуб в Пловдив.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *