МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НИКОЛ ПАШИНЯН ПРИЕ АРМЕНСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ РУМЪНИЯ

Spread the love

04.04.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Министър-председателят на Република12804811_1751914975030778_4117533550872380528_n Армения Никол Пашинян на 4 март т.г. прие официална арменска делегация от Румъния, оглавена от Варужан Восканян, депутат в румънския парламент, председател на групата за приятелство с Армения в Парламента на Румъния и председател на Съюза на арменците в Румъния. На срещата Снимка на Nerses Ketikian.присъстваха и ръководителят на румънския клон на Общоарменския Фонд „Хаястан” (Армения) Гарабед Хачадурян и заместник председателят на Съюза на арменците в Румъния Заре Назарян.

Никол Пашинян приветства гостите в правителството на Армения и отбеляза, че за него са важни срещите с представителите на арменските общности по света, понеже в хода на тези срещи биват представени виждането на новото правителство на Армения за отношенията между Армения и Диаспората. По думите му, много е важно чрез обсъждане на редица въпроси по време на подобни срещи да бъде формиран единен дневен ред за съвместна работа. Никол Пашинян подчерта важността на редовните полети от Букурещ до Ереван, първият полет от които бе осъществен през изминалата седмица.

Варужан Восканян на свой ред благодари на премиера за топлото посрещане и отбеляза, че те внимателно следят събитията и промените в Армения. Той изрази увереност, че правителството на Никол Пашинян успешно ще изпълни своята мисия. Варужан Восканян предаде на премиера готовността на арменците в Румъния да дадат своя принос за развитието на Армения и отбеляза, че арменската общност в Румъния може да играе ключова роля за развитието на отношенията между Армения и Румъния.

По-късно румънската делегация бе приета и от Председателя на Националното Събрание на Република Армения Арарат Мирзоян. Събеседниците обсъдиха практични въпроси, свързани с работата на парламентарните групи за приятелство между Армения и Румъния.

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *