МИНИСТРИТЕ НА ОТБРАНАТА НА АРМЕНИЯ И РУСИЯ СА ОБСЪДИЛИ ВОЕННОСЪЮЗННИЧЕСКИТЕ ВЪПРОСИ МЕЖДУ ДВЕТЕ СТРАНИ В МОСКВА

Spread the love

ГАНТЕХ АРАРАТЯН, 13.08.2018 – В рамките на официалната визита на 12804811_1751914975030778_4117533550872380528_nминистъра на отбраната на Република Армения Давит Тоноян в Москва, той се е срещнал с руския си колега Сергей Шойгу, съобщават от пресцентъра на МО на Армения.

По време на срещата са били обсъдени текущи въпроси и предстоящи планове за армено-руските двустранни военнополитически, военни и военнотехнически сътрудничества. След това страните са обсъдили и съвместните програми в рамките на международните организации, в частност в рамите на ОДКБ.

По време на срещата страните са обърнали внимание към ситуацията в Южен Кавказ, в Близкия Изток, както и в зоната под отговорността на ОДКБ. Двамата министри на отбраната на Армения и Русия са подчертали важността за последователна реализация на договореностите, основавайки се на стратегически съюзнически интереси и на взаимно доверие.

Министър Давит Тоноян е представил на руския си колега ситуацията по границите между Република Арцах и Азербайджан, както и между Армения и Азербайджан, по-специално по граничната линия между Армения и Нахиджеванската област на Азербайджан.

От своя ред, министър Сергей Шойгу е представил оперативната и хуманитарната ситуация в Сирия. Арменският министър на отбраната Давит Тоноян е потвърдил поетите ангажименти на Република Армения относно редовното подпомагане на сирийския народ с хуманитарни помощи.

Двамата министри са обсъдили някои въпроси свързани с военнотехническото сътрудничество между Армения Русия и са подчертали важността за своевременното изпълнение на програмите, които съществуват в тази сфера.

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *