„ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ – 2019”: Покана към всички арменци в град Варна за филма „Лорик”

Spread the love

12.08.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – На 28 август т.г., сряда, в рамките на XXVII Международен филмов фестивал “Любовта е лудост”, Варна, 2019, във Фестивален и конгресен център – Варна ще бъде прожектиран филмът „ЛОРИК” (Армения , Кипър , Русия , Швеция , Швейцария,2018, 95 мин., Драма).

Скъпи приятели,

призоваваме Ви да не пропускате възможността да гледате спираща дъха, пълна с неочаквани събития увлекателна история, която представя колоритната атмосфера на арменската действителност.

За филма

Самотен, погълнат от театър актьор живее в образите на своите герои. Изведнъж той започва да се преобразува навън в хора, обременени със социални проблеми. Понасяйки болката и страданието на другите, от циничен егоист, той се превръща в чувствителен, мил човек. Сега той се стреми да спаси живота на безнадеждно болно момиче. Озовавайки се в образа на отвратителен богат кандидат за президент, той умело използва тази ситуация, за да получи пари за операцията на момичето. Но това не е достатъчно. Той трябва да направи по-решителна стъпка …

Влиянието на филма

Тази трагикомедия ще демонстрира най-острите аспекти на нашето общество, включително социалното неравенство и човешко безразличие към различни прояви на несправедливост.

С помощта на главния герой зрителят ще се озове в различни житейски ситуации и ще изпита безкрайно щастие и болка …

Подобни драматични събития ще накарат главния герой да се замисли за заобикалящите го проблеми и да стане част от тях. Той ще се превърне в „призрак“ за хората около него, но в крайна сметка ще се превърне в човек, изпитвайки най-висшето човешко чувство – любовта.

Филмът безспорно ще засегне сърцата на зрителите от всички категории, събуждайки най-високите качества на човешката душа, защото става въпрос за живота, любовта и предаността.

Екип

Режисьор: Алексей Злобин

Сценарист: Алексей Злобин , Михаил Погосян

В ролите: Микаел Погосян, Евгения Дмитриева, Ирин Айвазян, Нарине Григорян, Шаке Тухманян, Артур Манукян, Вахагън Симонян, Арман Газарян, Анна Харутюнян.

1 награда:

Международен култов филмов фестивал Калкута 2018- Най-добър игрален филм

Цени на билетите: 8 лв. редовна цена, 6 лв. намаление за учащи/пенсионери.

Билети в билетния център на Фестивален и конгресен център, всеки ден от 10 до 21 ч., тел. 052/685214.

КУПИ ОНЛАЙН БИЛЕТИ ТУК

 Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *